"If you change the way you look at things, the things you look at will change"


Verbetering werkkapitaal

Het beheer van het werkkapitaal is in de afgelopen jaren een strategisch onderdeel geworden van het financieel beleid van uw organisatie.

Slinkende winstmarges, toenemende concurrentie, de internationalisatietendens, sterke fluctuaties in wisselkoersen en het gebruik van gesofisticeerde informatietechnologie … liggen hiermede aan de oorzaak.

Maar vooral door de huidige economische situatie komt er een nieuwe druk op uw werkkapitaal: debiteuren betalen later, voorraden roteren trager, crediteuren hanteren andere betalingstermijnen, banken worden kritischer, …

Geld – de motor van uw bedrijf – wordt belangrijker als ooit eerder.

Vandaag staat liquiditeit centraal: Cash is meer dan ooit King !

Het verlagen van uw werkkapitaal is echter de goedkoopste (maar niet steeds makkelijkste) wijze om de financiële liquiditeit van uw organisatie te garanderen. Eigen geld blijft immers het goedkoopst. Maar hoe pakt u dit aan? Waar bevindt zich dit werkkapitaal? Hoe kunt u dit terug onder controle krijgen? Welke alternatieven kent u?

Bij  2aspire Business Solutions hebben we een uitgebreide ervaring in het aanpakken van deze problematiek. Wij vertrekken van een performante scan en na een gedegen analyse stellen wij u een plan van aanpak voor om heel wat cash vrij te maken zodat u deze voor andere zaken kan aanwenden.

Contactpersoon

Naam

Mien Gheysens

Contact via:

mien@2aspire.be

+32 (0) 496 031 738

Contact
profiel